The wolf of book street


Γυρνούσαν και εσάς οι γονείς από την δουλειά και ήταν λες και πέθανε κάποιος; only mine???? I don't believe that... Σοβαρά τώρα...γυρνούσε ο πατέρας μου ή η μητέρα μου και έπεφτε νεκρική σιγή το μεσημέρι...δεν έπρεπε να ακουστεί ούτε καρφίτσα να πέφτει κάτω. Ήταν η ιερή ώρα ξεκούρασης και για τους δύο. Έπρεπε είτε να κοιμηθώ και εγώ είτε να κάνω απόλυτη ησυχία. Με τα χρόνια άρχισα να καταλαβαίνω γιατί αλλά για άλλη μια φορά δεν είναι αυτό που θέλω να σχολιάσω στο ποστ...αχ....θα το πάρω από την αρχή.

Χμμμ, όταν δούλευα (εντωμεταξύ μιλάω λες και έχουν περάσει χρόνια αλλά ουσιαστικά έφυγα πριν τρεις μήνες) γυρνούσα απόγευμα σπίτι. Πολύ σύνηθες για την εποχή μας...τα 10ωρα και 12ωρα τα έχουμε για την πλάκα μας εδώ στην Ελλάδα... σε φάση, "Θα χρειαστεί να κάτσεις 12ωρο αύριο μικρέ, περιμένουμε κόσμο... - Χαρά μου αφεντικό! Καιρό είχα να δουλέψω τόσες ώρες!!" (ποτέ κανείς...!!) Υπήρχαν μέρες που απλά ήθελα να φάω κάτι, ότι είχε! ακόμα και κρύο!, και να χαλαρώσω για μία ώρα και μετά ήμουν συζητήσιμη. Οπότε αν έμενε ένα δίωρο μέσα στη μέρα που μπορούσα να ασχοληθώ με κάτι πέρα από τα συνηθισμένα ήταν αυτό. Οπότε αποφάσισα να επενδύσω (ξοδέψω) όλα μου το κομπόδεμα στο βιβλιοπωλείο (χρηματιστήριο βιβλίων) της γειτονιάς.

Ακριβό σπορ δεν λέω αλλά από τα 10 βιβλία που διάλεγα τα 7 ίσως τα 8 ήταν καλά...!!έφτασα σε σημείο να έχω γεμίσει δύο φορές τη βιβλιοθήκη μου και να χρειάζεται να δώσω είτε σε γνωστούς είτε στη Βιβλιοθήκη, και επειδή δεν θέλω να βυθιστεί η Βιβλιοθήκη από το βάρος των βιβλίων και να το έχω τύψεις (μπορεί να συμβεί...ποτέ δεν ξέρεις...), τα έδινα σε ότι γνωστούς είχα για προσάναμμα στο τζάκι τις κρύες νύχτες του χειμώνα...(just kidding...) Θεωρώ σημαντικό να έχεις ενδιαφέροντα πέρα από εξόδους και ατελείωτους καφέδες στο κέντρο της πόλης., είτε αυτά περιλαμβάνουν βιβλία, εκμάθηση ξένης γλώσσας, πλέξιμο, ράψιμο, ζωγραφική, αθλήματα, πιλάτες κλπ. Τα ενδιαφέροντα από μόνα τους κάνουν την μισή δουλειά, η σημασία όμως που δίνουμε και ο χρόνος που αφιερώνουμε σε αυτά είναι που ολοκληρώνουν το πακέτο.

Οτιδήποτε μας κάνει να ξεφεύγουμε από τη δουλειά και από τους γρήγορους ρυθμούς που ζούμε και παράλληλα προσφέρει είτε πνευματική ξεκούραση (ή εγρήγορση) είτε σωματική κόπωση είναι μεγίστης σημασίας. Με τον τρόπο αυτό το μυαλό εξασκεί περιοχές του εγκεφάλου που είναι σε αδράνεια μέσα στο ρου της μέρας, όπως τη δημιουργικότητα και τη φαντασία και η γυμναστική πέρα από το εμφανισιακό, που οι περισσότεροι δίνουμε βάση, δυναμώνουμε σωματικά και παράλληλα οξυγονώνεται και καλύτερα ο εγκέφαλος ενεργοποιώντας περιοχές και νευρώνες που βοηθούν στον μεταβολισμό, στη καλύτερη διάθεση/ψυχολογία και ας το πούμε απλά ξεδίνεις. Και φυσικά, όπως αναφέρθηκα και στην εισαγωγή, ο ύπνος είτε βραδινός είτε λίγο το μεσημέρι, βοηθάει στην αποφόρτιση του εγκεφάλου από τα ερεθίσματα που έχει δεχτεί μέχρι εκείνη την ώρα.

Αξίζει να αναφερθούμε και στο κοινωνικό κομμάτι που μπορείς να αναπτύξεις μέσω των ασχολιών αυτών. Σύλλογοι βιβλίων ή ομάδες πλεξίματος, ομάδες αθλημάτων, ακόμα και μια απλή κουβέντα που θα ανταλλάξεις με τον διπλανό στο διάδρομο στο γυμναστήριο ανεβάζει την αυτοπεποίθηση και την κοινωνικότητα μας.

Έπειτα από όλα αυτά, φτάνω στο συμπέρασμα ότι η ξεκούραση τελικά δεν είναι μόνο όταν χαλαρώνουμε ή όταν κοιμόμαστε. Η ξεκούραση είναι ενεργητική, που σημαίνει ότι χρειάζεται να κάνεις πράγματα που ξεφεύγουν απο την ρουτίνα σου προκειμένου να ξεμπλοκαρεις.  So you have a six pack to prepare...summer is almost here!!! 21 βαθμοί σήμερα...θα ψωφίσουμε το καλοκαίρι...!!!


Καλή συνέχεια

Comments