Ένα ταξίδι σε δύο πλανήτες...Book No 8

Βραβεία

Η Αμερικανίδα συγγραφέας Ursula Le Guin, η οποία αποφάσισε να μας αφήσει αρχές του 2018, αποτελεί την πιο αξιόλογη συγγραφέα της Επιστημονικής Φαντασίας. 

Στο βιβλίο αυτό έχουμε δύο πλανήτες σχεδόν εχθρικούς μεταξύ τους, που η μόνη επικοινωνία είναι μια φορά το χρόνο. Ο πρώτος πλανήτης αποτελεί το γνωστό σε όλους σύστημά μας με όλες τις κοινωνικές ανισότητες το οποίο αυτό περιλαμβάνει. Ο δεύτερος πλανήτης, αποτελεί την αναρχική ουτοπία στην οποία έχει μεγαλώσει και ο πρωταγωνιστής μας. 

Ο Σεβεκ, γνωστός φυσικός και μεγαλωμένος με αναρχικές ιδέες και αρχές, καλείται να περάσει ένα χρονικό διάστημα στον πρώτο πλανήτη. Εκεί αναρωτιέται, μαθαίνει και διχάζεται. Το βιβλίο περιέχει εναλλαγές σε χρόνο και τόπο το οποίο μπορεί να μπερδέψει αλλά άπαξ και πιάσεις το νόημα είσαι μια χαρά. Αποτελεί τη δεύτερη πρόταση του φίλου Κ. το οποίον ανέφερα και στην ανάρτηση «Η τριλογία ενός Πολέμου». Για άλλη μια φορά τον ευχαριστώ για τα δύο αυτά φανταστικά και παράλληλα επιμορφωτικά, για μένα, βιβλία.

Η συγγραφέας αφηγείται και ταξιδεύει τον αναγνώστη τόσο φυσικά ανάμεσα στους δύο κόσμους λες και γίνεται σήμερα και τώρα. Αυτό το ταξίδι των αισθήσεων και των ιδεών θα σας μείνει αξέχαστο και θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα, λόγω της διορατικότητας της συγγραφέως η οποία το έγραψε το 1974.

Ένα αξέχαστο βιβλίο, στο οποίο οφείλω λίγες, αλλά ποιοτικές ώρες διαβάσματος και απόλαυσης ενός φανταστικού κόσμου αλλά με γήινη σκέψη και πλοκή. Ο αρχικός τίτλος του βιβλίου ήταν The Dispossessed, αλλά προκειμένου να αναδειχθεί το βαθύτερο νόημα του έργου αυτού, προτιμήθηκε Ο Αναρχικός των δύο κόσμων. Εξαιρετική επιλογή αν θέλετε την άποψη μου.


Καλή Συνέχεια 

Comments