Η τριλογία ενός πολέμου...Book No 6

Η Τριλογία του Βερολίνου, με την υπογραφή του Philip Kerr, αποτελεί ένα αξιόλογο βιβλίο του οποίου υπόβαθρο είναι φυσικά το Βερολίνο λίγο πριν την αρχή (1936 μ.χ.) μέχρι την κατάρρευση της Αυτοκρατορίας του Χίτλερ (1947 μ.χ.)

Καθαρά ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, του οποίου τα ιστορικά στοιχεία είναι πέρα για πέρα αληθή, δεν γίνεται διαφορετικά όταν μπλέκεις σε ιστορικές περιόδους με τόσες κακουχίες και πλήθος στοιχείων. Ο Kerr είναι master στο είδος του και αποτέλεσε πρόταση ενός αγαπημένου φίλου να το διαβάσω, λέγοντας ότι θα τον θυμηθώ. Αγνοούσα επίτηδες και τελείως την ύπαρξη της τριλογίας, μιας και η ιστορία δεν ήταν ποτέ ο αγαπημένος μου κλάδος. Αλλά ο συγγραφέας συνθέτει με τόση μαεστρία τα γεγονότα με το φανταστικό και την πλοκή με αποτέλεσμα, όποτε πιάνει το μάτι μου το βιβλίο αυτό στα ράφια του βιβλιοπωλείου κατευθείαν έρχεται στο μυαλό, ο άνθρωπος που μου το πρότεινε! Δύο από τα βιβλία που βρίσκονται στη λίστα αποτελούν δικές του προτάσεις!!! Κ. σε ευχαριστώ!!!!

Αν σας αρέσει η νουάρ λογοτεχνία, η τριλογία αυτή αποτελεί σταθμό. Την προτείνω και εγώ ανεπιφύλακτα καθώς και όλος ο κόσμος που την έχει διαβάσει. Μην σας φοβίζει το μέγεθος του, απλά ξεκινήστε το!!


Καλή συνέχεια  

Comments