Καλή Αντάμωση εκεί ψηλά...Book No 7

Προειδοποίηση!! Η περίληψη στο οπισθόφυλλο του βιβλίου είναι όσο πρέπει σαφής. Αυτό όμως που δεν σε προϊδεάζει είναι για την ψυχολογική κατάσταση των ηρώων μας η οποία (ευχαριστώ την μεταφράστρια για τον σκληρό κόπο της) απεικονίζεται με τέτοια ακρίβεια, ώστε όποιος έχει έστω και λίγη εμπάθεια ή έχει περάσει σκληρές συνθήκες επιβίωσης θα ταυτιστεί απόλυτα

Με την επιστροφή των δύο ηρώων μας στην Γαλλία μετά από την λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, διαπιστώνουν μια σκληρή αλήθεια. Ότι δηλαδή οι νεκροί στρατιώτες τιμούνται μετά στεφάνων, αλλά το σύστημα δεν υποστηρίζει επαρκώς τους ζώντες, οι οποίοι όπως και να το κάνουμε δεν πήγαν για βόλτα στα χαρακώματα, αλλά κουβαλούν μέσα τους απάνθρωπα βιώματα που έχουν μείνει και θα τους ακολουθούν μέχρι το φινάλε.

Με ένα μεγάλο σχέδιο στα σκαριά αλλά και με έναν αξιωματικό ο οποίος αισχροκερδεί εις βάρος των στρατιωτικών νεκροταφείων, ακολουθούμε τα βήματα του Αλμπέρ και του Εντουάρ σε μία πορεία προς την λύτρωση και την κάθαρση.

Το «Καλή Αντάμωση εκεί ψηλά» αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία γιατί πέρα από τον πόλεμο, εξετάζει και την εξαθλίωση του κοινωνικού συστήματος σε μια εποχή όπου η χώρα και οι άνθρωποι προσπαθούν να επουλώσουν τις πληγές τους. Τότε δηλαδή που πρέπει να υπάρχει ένα backup plan,  κοινωνική αλληλεγγύη, συγκρότηση  και άμεσες αντιδράσεις ως προς τις οποιεσδήποτε ανάγκες των ανθρώπων πόσο μάλλον για αυτούς που τους χάρισαν την ελευθερία.


Καλή Συνέχεια

Comments