I once had a girl, or should I say, she once had me...Book No 10

Δεν θα μπορούσε να λείπει από το προσκήνιο ο αγαπημένος μου συγγραφέας, ο Haruki Murakami. Ένας άνθρωπος ο οποίος μου έχει χαρίσει μέσα από όλα του τα βιβλία, στιγμές αγάπης, ρεαλισμού, φαντασίας και περιπέτειας. Ένας πολύ σεμνός και ταπεινός άνθρωπος, δηλώνει λάτρης της γάτας, της κλασσικής και jazz μουσικής, και αποφεύγει τα βλέμματα της δημοσιότητας.  

Στο «Νορβηγικό Δάσος» μας αφηγείται την ιστορία του Τορου ο οποίος, ερωτευμένος με την κοπέλα του καλύτερου του φίλου, η οποία μετά τον θάνατό του έχει χάσει την γη κάτω από τα πόδια της, προσπαθεί με κάθε τρόπο να την επαναφέρει. Σπουδάζοντας πλέον στο πανεπιστήμιο, γνωρίζει την Μιντορι, η οποία τον επαναφέρει αυτή στην πραγματικότητα… Διχασμένος και μπερδεμένος με όλους και όλα, ο Τορου καλείται να αποφασίσει εν τέλει αν θα επιλέξει το παρελθόν ή το μέλλον.

Ένα φανταστικό βιβλίο, με την σπουδαία αφήγηση του Haruki, γεμάτο γλυκόπικρα συναισθήματα, χαμένους έρωτες και νιάτα. Μας μιλάει για την αξία της κάθε στιγμής στη ζωή μας καθώς και για τα αναπάντεχα τα οποία μας συγκλονίζουν και μας υπενθυμίζουν πόσο σύντομο είναι αυτό το διάλειμμα που λέγεται ζωή, και πως εν τέλει το να προχωράς μπροστά, ακόμα και αν δεν ξέρεις που πας και πατάς, είναι η καλύτερη επιλογή…


Καλή Συνέχεια 

Comments